Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οικειοποίηση

Δεν υπάρχει πιο σκληρός και πιο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου από το να ακολουθήσεις τον δρόμο της αλήθειας. Όταν όλοι σε αντιμετωπίζουν με το ψέμα, με την δουλοπρέπεια όταν σε έχουν ανάγκη και τέλος με την ψευδοκολακεία μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις αυτό το σύστημα, τους γύρω σου αλλά ακόμα και τον εαυτό σου με άκρατο και περίτεχνο ψέμα.
Έτσι, μαθαίνεις από τα νεαρά σου χρόνια τον όρο του ψέματος και εκλείπουν από τη ζωή σου οι όροι της ειλικρίνειας, της αλήθειας και της ευθύτητας. Τότε έρχεται η περίοδος όπου αρχίζεις να αμφισβητείς τα πάντα, γιατί είναι εθιμικό της ηλικίας και μέσα από αυτήν την αμφισβήτηση ανακαλύπτεις σιγά σιγά τις αλήθειες, αρχικά της ζωής σου και έπειτα γενικότερες όπως πως λειτουργεί το σύστημα και πως, προς μεγάλη σου έκπληξη, ζουν και υπάρχουν και άλλοι σε αυτόν τον κόσμο εκτός από το περίφημο ¨εγώ¨ σου. Ανακαλύπτεις πως στον κόσμο έξω από το σπίτι δε θα σου κάνουν όλα τα χατίρια , όπως η μαμά και ο μπαμπάς γιατί απλά και μόνο το ζήτησες και αρχίζεις να κατανοείς πως ο κόσμος που σε βάλανε δεν είναι αγγελικά πλασμένος και κυρίως δεν είσαι εσύ το επίκεντρό του. Ωστόσο αν και έχεις πάρει την πρώτη κρυάδα δε μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως εσύ δε βρίσκεσαι εν μέσω των γεγονότων και πως δε γυρνά ο κόσμος γύρω σου, διότι αυτό σε πότισαν από τότε που γεννήθηκες, αυτό και λίγο γάλα, οι γονείς σου που φυσικά και το πίστευαν γιατί ήσουν το επίκεντρο της ζωής του και άρα και ολόκληρου του κόσμου . Αυτή η λογική του εγωιστή και εγωκεντρικού ανθρώπου που τσακίζει κόκαλα!!
Και κοντά στην τρελή αυτή λογική του εγωιστή υπάρχει και εκείνη η οριακή απληστία των ανθρώπων που κοντεύει την οικειοποίηση των αστέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ...