Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Όνειρο

Στις επόμενες σειρές θα γίνει μία προσπάθεια εξήγησης.

Κυρίως για το πως ξεκινάει ένας άνθρωπος με όνειρα, πως συνεχίζει με ελπίδες και πως καταλήγει με αμφιβολίες.
Πριν λίγους μήνες γεννήθηκε μια ιδέα, ένα όνειρο.
Αυτό το όνειρο, περιλάμβανε πολύ βατά σχέδια για το υποκείμενο του σήμερα. Στο παρελθόν, θα ήταν αδιανόητες  τέτοιου είδους σκέψεις.
Οι ημέρες περνούσαν και αφού το υποκείμενο έκανε ότι απαιτούσε το όνειρο, μπήκε στην διαδικασία της σκέψης μίας τέτοιας εκπλήρωσης. Η σκέψη της προσωπικής ικανοποίησης, της επιτυχίας και της πνευματικής ανέλιξης γινόταν συντροφιά τα πρωινά που το ξύπνημα ήταν δύσκολο και σύμμαχος τα βράδια που οι αποτυχίες ήταν επίμονες.
Ώσπου, ένα συνηθισμένο πρωινό, ήρθε η ελπίδα.
Ένα δεύτερο όνειρο στα σκαριά και μάλιστα πιο δελεαστικό, πιο κοντά στα θέλω του. Μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν είχε σκεφτεί πως μπορεί να το διεκδικούσαν δύο όνειρα. Έτσι, κατάλαβε πως είχε την ελπίδα να εκπληρωθεί έστω το ένα και αυτό δεν ήταν καθόλου άσχημο. Πάλι, άφησε τις ημέρες να προχωρήσουν μόνες τους. Ήξερε από υπομονή. Η απόφαση του ήταν να αναβάλλει την απόφαση του όταν ο κλοιός θα στένευε. Ξυπνούσε και κοιμόταν ήσυχο, με όνειρα και ελπίδες και καθόλου αποτυχίες να ξυπνάνε τον πεσιμιστικό του εαυτό.
Ο καιρός έφτασε, λίγο πιο νωρίς από ότι τον είχε υπολογίσει.
Την απόφαση του υποσυνείδητα την είχε πάρει, κάτι τα λόγια των άλλων, κάτι στα 2 με 3 χαρακτηριστικά που υπερτερούσε το ένα από το άλλο, αλλά δεν θέλησε να μοιραστεί τις αποφάσεις του. Φοβόταν μήπως χάσει την ελπίδα.  
Η αμφιβολία ξύπνησε την ημέρα που κατέκτησε το πρώτο όνειρο, αυτό που δεν προτιμούσε πια. Είχαν απομείνει κάποιες ημέρες για την ενημέρωση και του δευτέρου, μα ήδη στις νύχτες του μπήκε ο φόβος της αποτυχίας και η μιζέρια του να μην έχεις επιλογή. 
Ενώ είχε ένα όνειρο στα χέρια, εκείνο προτιμούσε να σκέφτεται τι θα γίνει αν το άλλο όνειρο το απορρίψει. 
Χωρίς την ελπίδα, το υποκείμενο σήμερα θα είχε κατακτήσει το όνειρο του και θα ήταν πολύ ευτυχισμένο. Μα τώρα ζει στην αμφιβολία και δεν ευχαριστιέται με ότι όμορφο έχει καταφέρει. 

Υ.Γ.: Η ελπίδα φέρνει απληστία ;


2 σχόλια:

  1. Αγαπητή μου,
    Η ελπίδα δεν φέρνει απληστια. Η ελπίδα φερνει φως και όνειρά. Μα καμιά φορά μπορεί να μας μετατρέψει σε απραγή και αεργα όντα, που περιμένουν και απλα περιμένουν ελπίζοντας στην αλλαγή και οχι σπρωχνοντας προς στην εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα περιμένω την αλλαγή, χωρίς να σπρώχνω προς την εξέλιξη! Το κρατώ αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ...