Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Οι βροχές


Βλέπεις κάτι και θυμάσαι. . .
Μια φωτογραφία, ένα γραμμένο κομμάτι χαρτί με σκέψεις σου, μια λέξη, ένα ρούχο. . .
κι όλα σε φέρνουν στην ίδια κατάσταση. . . σ' αυτή την άθλια κατάσταση που καλείσαι ν' αμφισβητήσεις την κάθε στιγμή, την κάθε λέξη, την κάθε πράξη!
Ίσως όλα αυτά να είναι το μέσο να επιτευχθεί ο συνειρμός, κι από κει η ανάμνηση κι ο πόνος και ο σπαραγμός. . . ίσως αυτή η μπλούζα που ακόμα κρατώ και με την οποία κάποτε σ' αγκάλιασα να 'ναι ο τρόπος να σε νοσταλγώ όταν οι αρνητικές σκέψεις μου το απαγορεύουν, ίσως αυτή η μπλούζα να 'ναι αυτή που με έκανε να ονειρευτώ και να φανταστώ πράγματα που δεν υπήρχαν. . . ίσως η αγάπη να 'ναι αυτή η μπλούζα. . . η κάθε μπλούζα. . .ίσως η αγάπη να 'ναι το κάθε μέσο που με οδηγεί στη θύμηση σου. . .ίσως να είναι και η αξιολύπητη ανάγκη μου να νιώσω. . .αλλά ποιός ξέρει ; Πως μπορείς να ορίσεις κάτι που δεν απαντά σε νούμερα και εμείς οι άνθρωποι τόσο φτωχοί και άμυαλοι και επιφανειακοί. . .προσπαθούμε όλα να τα μετρήσουμε με τα νούμερα. . .και τι σημασία έχουν τα νούμερα ; Όταν δε μπορώ πια να συγκρατήσω τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που είμαι μακριά σου;
Πόσο φτωχοί είμαστε και πόσο μόνοι θα καταλήξουμε;
Συγχώρα με, ξέφυγα πάλι. . .
Συγχώρα με, καληνύχτα!!!



Υ.Γ : Συνοδεύστε το με   http://www.youtube.com/watch?v=XHIjaueMxLc

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Υπακοή




Υπακοή
Καιρό πριν, είχα μια τεράστια επιθυμία να προσπαθώ να βρω λόγο στα πονηρά παιχνίδια της ζωής, βαπτίζοντας κάθε τι το τυχαίο. . .καρμικό!
Ο καιρός πέρασε και οι ονειροπολήσεις καθώς και τα ''μοιραία'' από τη ζωή γεγονότα, άφησαν τη θέση τους στη λογική και στην έντονη πλέον επιθυμία μου, να παίζω τα παιχνίδια που μου κάνει η ζωή. . .Κόντρα στην ωραιοποίηση, κόντρα σε κάθε παραμυθολογία βρίσκομαι εγώ. . .αντιμέτωπη με το μικρό μου εαυτό. . .
Εγώ η ακόμα πιο  μικρή, γίνομαι δασκάλα και πρεσβεύω τη λογική και ξεσηκώνω αυτή τη σπουδαία ατάκα ''ωριμότητα''!
-Μάλιστα κυρία, μεγάλωσα. Ακούγομαι τώρα στα αυτιά τους; Είστε ικανοποιημένη; Συγχαρητήρια, δημιουργήστε ακόμα έναν μεγάλο!
-Ευχαριστώ παιδί μου. . .Αλλά μην ξεχνάς: τίποτα δε θα είχα καταφέρει αν δεν ήσουν μια τόσο καλή και υπάκουη μαθήτρια!!!